Slovensko 20. októbra 2015 – Spoločnosť Liberty Global a jej divízia satelitného televízneho vysielania UPC DTH, ktorá je popredným poskytovateľom služieb satelitnej televízie v strednej a vo východnej Európe (pod značkou freeSAT na Slovensku a v Českej republike, UPC Direct v Maďarsku a FocusSat v Rumunsku), dnes oznámila, že dosiahla métu 800-tisíc zákazníkov. Od roku 2010 ide o viac ako 60-percentný nárast.

Spoločnosť UPC DTH neustále rozširuje svoju programovú ponuku. Len za posledný rok priniesla svojim zákazníkom 18 nových národných i zahraničných kanálov, mnohé z nich v HD kvalite. Novinky prináša v celom spektre žánrov vrátane športu, spravodajstva, ekonomiky, filmovej tvorby, relácií o životnom štýle, animovaných programov či hudby. Medzi najnovšie prírastky patria kanály Fine Living, Food Network, Šlágr TV, Duna TV HD či Markíza HD.

Novinky však UPC DTH neobmedzuje len na programovú ponuku. Aby umožnila všetkým zákazníkom pozerať vysielanie vo vysokom rozlíšení (HD), ponúka teraz modernejšie satelitné prijímače, ako napr. Humax (UD-FOX) HD nebo Kaon (CO-3600) HD. Obidva prijímače podporujú plné HD rozlíšenie a umožňujú nahrávanie programov, aby sa dali pozerať v hociktorej chvíli alebo dočasne pozastaviť podľa momentálnej potreby.

Navyše sa UPC DTH môže pochváliť aj inováciou zákazníckych služieb, za ktoré získala najrôznejšie ocenenia (okrem iných napríklad aj Gold Stevie za najlepšie zákaznícke služby v strednej a vo východnej Európe). Zákazníci môžu teraz kontaktovať operátorov centra služieb zákazníkom kedykoľvek a akýmkoľvek spôsobom, aj cez moderné komunikačné prostriedky, ako je napríklad Skype.

Pri príležitosti dosiahnutia významného míľnika venovala spoločnosť UPC DTH rok vysielania zdarma osemstotisícemu zákazníkovi, ktorým je pani Elena D. z Bukurešti, odoberajúca službu FocusSat. Zároveň UPC DTH vyhlasuje súťaž, ktorá sa rozbehne v stredu 21. októbra. Celkovo päť výhercov vo všetkých štyroch krajinách, kde UPC DTH pôsobí, získa rok satelitných služieb zdarma. Ďalší súťažiaci môžu vyhrať služby zdarma v trvaní 6 mesiacov alebo 3 mesiace. Slovenskí diváci sa môžu zapojiť do súťaže na facebookovej stránke satelitného operátora www.facebook.com/freeSATtvSK.